Banan- och blåbärsmuffins

Vem har inte låtit en banan lägga för länge i fruktskålen så att den blivit brun. Släng den inte. Baka istället dessa underbart goda och saftiga Banan- och blåbärsmuffins. Tänk på att vi använt vetemjöl special istället för vanligt vetemjöl. Det ger ett bättre resultat eftersom det innehåller mer protein än vanligt vetemjöl.

 

12 st muffins

 

5 dl vetemjöl special

2 1/2 dl strösocker

2 tsk bakpulver

1 tsk bikarbonat

2 tsk vaniljsocker

1 stor banan 

1 dl filmjölk

2 ägg

3/4 dl vegetabilisk olja

2dl blåbär, frysta

 

1. Sätt ugnen på 200°. Blanda vetemjöl, socker, bakpulver, bikarbonat och vaniljsocker i en skål.

2. I en större skål mosas bananen med filmjölk, ägg och olja. Blanda väl.

3. Tillsätt mjölblandningen och rör om. Vänd försiktigt ner de frysta blåbären i smeten. Smeten skall vara ganska tjock så att de reser sig och inte flyter ut. Lägg muffinsformar i en muffinsplåt och fördela smeten i de 12 formarna.

4. Grädda 25 – 30 minuter mitt i ugnen.

Lämna ett svar