Ciabatta med het kycklingröra

Kyckling kan man äta ofta. Lite godare blir det om man varierar tillagningen. Det här receptet är ytterligare ett sätt att tillaga kyckling. Gillar du het mat kan det här vara något för dig. Hur hett du vill ha det kan du själv bestämma genom att variera mängden kryddor. Du kan också byta ut Worcestershiresås som vi använt mot Tabasco så kan du få det lite hetare.

 

4 portioner

 

4 ciabattabröd (8 halvor)

400 g kycklingfilè

1 röd paprika

1 bit purjolök (ca 10 cm)

2 msk rapsolja

2 tsk Worcestershiresås (alt 1 tsk Tabasco)

1 tsk mald spiskummin

1 tsk oregano

1 tsk paprikapulver

1 tsk salt

2 krm strösocker

2 dl créme fraiche

1 dl majs

2 dl riven ost

 

1. Sätt ugnen på 250 °. Dela brödet och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.

2. Skär kycklingen i tärningar 2×2 cm. Kärna ur och tärna paprikan. Ansa och strimla purjolöken.

3. Stek kycklingen i olja i en stekpanna tills den är genomstekt och har fin färg. Krydda med Worcestershiresås, spiskummin, oregano, paprikapulver, salt och socker. Blanda i paprika och purjolök och stek  någon minut. Smaka av och komplettera med mer kryddor om du vill ha en hetare röra.

4. Rör i créme fraiche och majs. Fördela röran på bröden och strö över osten. 

5. Gratinera mitt i ugnen ca 10 minuter.

6. Servera med sallad.