Daimpannacotta

Supergott, superenkelt. Det är två superlativer som stämmer bra på denna dessert. Alla som vi bjudit denna dessert på har blivit väldigt imponerade. Helt oemotståndligt god helt enkelt. Och så är den så otroligt lätt att göra. Om man bara inte är rädd för att använda gelatinblad så kan alla göra denna dessert.

 

 

6 portioner

 

1 3/4 gelatinblad

5 dl vispgrädde

200 g mjölkchoklad med daim

Topping

vispad grädde

kross från ett daim

 

1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter.

2. Koka upp grädden och bryt ner chokladen i grädden, rör tills chokladen har smält. Mixa gräddblandningen med en stavmixer tills dammbitarna har finfördelats.

3. Ta upp gelatinbladen ur vattnet och krama ur vattnet. Låt bladen smälta i grädden till en slät smet och se till att allt blandats ordentligt.

4. Häll upp i glas och låt stelna i kylskåp minst 4 timmar.

5. Toppa med lite vispad grädde och dammkross vid servering.

Kommentera