Fisk Piccata

Det här receptet har vi fått från något TV-program för en del år sedan. Vi lagar det inte ofta, men ibland kommer vi att tänka på det. Fisk i alla former gillar vi och det blir inte sämre med Piccatapanering. Idén kommer från Piccata Milanese som är en klassisk rätt av parmesanpanerad fläsksnitzel med samma ingredienser som Fisk Piccata.

 

4 portioner

 

4 st torskfiléer (ca 800g)

2 st ägg

2 st vitlöksklyftor

1 dl hackad persilja

1 dl riven parmesanost

1 st finhackad lök

1 st finhackad röd paprika

2 burkar krossade tomater

2 st pressade vitlöksklyftor

1 msk tomatpuré

1/2 lime

salt och peppar

 

1. Fräs löken i en panna med lite smör eller olja tills den fått lite färg.

2. Tillsätt paprikan, den pressade vitlöken, krossade tomater och tomatpuré. Pressa saften ur limen och salta och peppra efter smak. Låt tomatsåsen koka upp och låt den sjuda så den tjocknar något medan du gör vid fisken.

3. Salta och peppra fisken och vänd dem i mjöl. Blanda ihop paneringssmeten. Vispa samman äggen och tillsätt krossade vitlöksklyftor, persiljan och parmesanosten. Smaksätt med salt och peppar. Rör samman allt. Vänd de mjölade filéerna  i Piccatapaneringen. Stek i lite smör några minuter på varje sida tills fisken är genomstekt.

4. Servera Fisk Piccata med ris tomatsåsen och eventuellt lite grönsaker.