Fiskgratäng med broccoli

Idag lagade vi ett gammalt klassiskt fiskrecept. Det är en rätt som vi av okänd anledning ofta glömmer bort när vi planerar våra middagsrätter. Rätten går att laga med i stort sett vilken sorts vit fisk som helst. Vi har använt spättfiléer, torskfiléer, kolja och t.o.m. sej. Om du inte har körvel hemma kan du ta någon annan krydda du gillar. Vi gillar detta recept och får försöka att inte glömma det framöver.

 

4 portioner

 

600 g vit fisk

300 g broccoli, fryst

1 tsk salt

1 krm svartpeppar

½ tsk körvel, torkad

4,5 msk majonäs, lätt

1½ msk senap, Dijon

1½ dl mjölk

1 dl ost, riven

 

1. Dela fisken i mindre bitar och lägg dem i mitten på en smord ugnseldfast form. Salta, peppra och strö över körvel.

2. Tina broccolin och lägg den runt om fisken. Blanda majonäs, senap och mjölk. Häll blandningen över fisk och broccoli.

3. Sätt in fisken i ugnen, 250 grader, ca 10 min. Ta ut fisken och strö över osten. Ställ in i ugnen igen och låt stå tills osten har fått färg ca 6 min.

Servera med kokt potatis eller ris.