Torskrygg med parmaströssel på tomatbädd

Torskrygg tillhör delikatesserna i frys- och fiskdisken. Det som förr var vardagsmat, räknas idag till festmat.  Tillbehören kan varieras i det oändliga. Vi tröttnar aldrig på att variera dessa, så varje gång vi hittar något nytt blir vi lyckliga. Med tomat- och avocadoröra under, och parmaskinka på toppen får denna rätt en italiensk touch.

 

4 portioner

 

4 bitar torskrygg á 125 g djupfryst eller färsk

4 skivor parmaskinka

1 st gul lök

1 brk krossade tomater

1 st avokado

1+ 1 tsk salt

1 tsk strösocker

1 krm vitpeppar

2 msk olivolja

 

1. Tina torsken om du använder djupfryst. Torka parmaskinkan på ett bakplåtspapper i varmluftsugn, 50 grader i ca 25-30 min.

2. Hacka löken och fräs den i hälften av olivoljan utan att den tar färg. Tillsätt dom krossade tomaterna och smaksätt med salt. peppar och socker. Låt det sjuda ca 10 min.

3. Skär avokadon i bitar och blanda ner i tomatröran. Håll varmt.

4. Klipp eller skär den torkade parmaskinkan i små bitar.

5. Salta och halstra fisken i resten av olivoljan, ca 5 min.

6. Lägg fisken på en bädd av tomat- och avokadoröran.. Toppa med parmaströssel.

Servera med kokt potatis eller ris och sockerärtor.

Kommentera