Fransk Päronkaka

 Ibland är det svårt att köpa hem lagom med frukt. Ibland blir det kvar någon halvbrun banan eller några övermogna päron. Istället för att slänga dem varför inte baka en läcker kaka till fikan. Bananen använder vi till Blåbärs och bananmuffins (recept kommer )och päronen går utmärkt att använda till denna Franska Päronkaka. Riktigt läcker om jag får säga.

 

100 g smör

2 ägg

2 dl socker

2 1/2 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

100 g mandelmassa

1 stort eller 2 mindre päron 

rivet skal från en citron

 

1. Vispa smör och socker pösigt. Blanda ner äggen.

2. Riv mandelmassan och rör ner den i smeten. Riv citronen och blanda ner skalet. 

3. Rör ner mjöl och bakpulver. OBS Vispa inte.

4. Skala och skär päronen i tunna klyftor och skär bort kärnhuset..

5. Häll smeten i en avlång sockerkaksform. Tryck ner päronklyftorna i smeten.

6. Grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter, 175 °. Känn efter att kakan är klar med en sticka.

7. Servera med en klick vispad grädde.