Heta kycklingspett

Det sägs att det går att grilla allt. Vi är kanske av en lite annan uppfattning. Kyckling tillhör dock en av de råvaror som vi anser lämpar sig för grillen. Här har vi använt kycklingfilé, men det går lika bra med kycklinglårfilé. Sweet chilisås både i marinad och sås ger dessa kycklingspett den där goda hettan.

 

4 portioner

 

600 g kycklingfilé

Marinad

1 dl rapsolja

4 msk sweet chili sås

2 st vitlöksklyftor, pressade

Salt och svartpeppar

 

Kall sås

2 dl Turkisk yoghurt

2 tsk sweet chili sås

2 tsk flytande honung

1 tsk färsk timjan, hackad

Salt och svartpeppar

 

1. Blanda alla ingredienserna till såsen och låt stå kallt till servering.

2. Skär kycklingköttet i kuber och lägg det i en plastpåse.

3. Blanda alla ingredienserna till marinaden och slå över köttet. Låt köttet ligga i marinaden minst en timme i rumstemperatur, gärna längre men då i kyl. Vänd påsen några gånger under tiden.

4. Fördela köttet på fyra spett. Träspett måste blötläggas minst tjugo minuter innan du använder dem.

5. Grilla spetten ca 10 min eller tills köttsaften är helt klar.

Servera spetten med ugnsrostad potatis, sås och sallad.