Risgrynsgröt

Jag älskar risgrynsgröt. Jag vet inte om det är för att vi bara äter det på julen som det är extra gott. Till julen är det ett måste. Det finns lite olika sätt att koka gröten på, men detta gamla recept fungerar fortfarande utmärkt hemma hos oss. Ingen jul utan hemkokt risgrynsgröt är vårt motto. Och enkelt är det. Det sköter sig själv, utan att du behöver röra i grytan i en evighet.

 

8 portioner

 

4 dl risgryn

2 lit mjölk standard eller mellan

1 st kanelstång

salt och socker

 

Garnering:

Malen kanel

Jordgubbssylt

 

1. Koka upp risgrynen i vatten och låt koka någon minut. Sila från vattnet.

2. Koka upp mjölken. Tillsätt grynen och kanelstången och låt koka upp.

3. Ta upp kanelstången och sätt in grytan med lock i ugnen i 125 grader i 75 minuter. Rör ej under tiden grytan står i ugnen.

4. Ta ut gröten och smaksätt med salt och socker efter egen smak. Späd med mjölk om gröten har blivit för tjock.

 

Lämna ett svar