Majonnäsgravad sill

Vissa högtider kräver sillinläggningar. Julen är en sådan högtid. Visst går det att köpa färdig majonnäsgravad sill på burk, men har du provat att själv göra efter detta recept kommer du aldrig mer att köpa majonnäsgravad sill i affären. Det är enkelt och smakar så mycket bättre när den är hemmagjord.

 

1 kg sillfilé

 

Lag:

7 dl vatten

2 grader ättika (Perstorps 24 %)

¾ dl salt

 

Majonnäsblandning

5 dl majonnäs

1 dl socker

2 tsk vitvinsvinäger

1 st gul lök, liten

½ bunt dill

 

1. Koka upp ingredienserna till lagen. Låt den kallna.

2. Dra bort skinnet på sillfiléerna.

3. Lägg ner sillfiléerna i den kalla lagen. Låt dem stå kallt ett dygn.

4. Tag upp sillfiléerna och låt dem rinna av.

5. Blanda samman alla ingredienserna till majonnäsblandningen

6. Varva sill och majonnäsblandning i en väl rengjord glasburk. Låt burken stå kallt ett dygn, gärna längre.

Kommentera