Senapsgriljerad julskinka

Julskinkan är ett måste inför julen. Numera är de flesta skinkor som säljs i butiken färdigkokta. Du behöver bara piffa till den med en god griljering. Vi föredrar att köpa en rimmad skinka som inte är färdigkokt, utan bakar den i ugnen. Griljeringen är densamma. Senap, ägg och ströbröd sätter pricken över i-et.

 

ca 3 kg rimmad julskinka

3 msk söt senap

1 ägg

3 msk panko ströbröd

 

1. Tag ur skinkan ur sin förpackning, men låt nätet sitta kvar. Skölj den under rinnande kallt vatten. Klä in den i ugnsfolie och sätt i en ugnstermometer.

2. Baka skinkan i ugnen 175 ° tills innertemperaturen är 72-75 °, beroende på hur torr skinka man önskar. Det brukar ta upp emot en timme per kilo skinka innan den är klar.

3. När skinkan är klar skär du av svålen och en del av fettet under svålen. 4. Blanda ägget och senapen och stryk över skinkan. Slå på ströbrödet över skinkan.

5. Griljera i ugnen 225° i ca 10-12 min. Passa så att inte ströbrödet blir för mörkt.

Kommentera