Falukorvsgryta med honungsäpplen

Falukorv tillhör en av de vanligaste råvarorna i det svenska köket när det gäller vardagsmat. Varför inte prova något annat än den den vanliga stekta falukorven med makaroner, eller den ugnsstekta falukorven. Här är ett recept som lyfter smakerna på falukorven till nya höjder. Ett snabblagat, matigt och gott recept som vi rekommenderar er att prova.

 

4 portioner

 

500 g falukorv

800 g potatis

2 gula lökar

2 äpplen

2 msk olivolja

1/2 hönsbuljongtärning

2 msk honung

1 msk senap

1/2 dl russin

1 dl vatten

2 dl mellangrädde

1 krm mald svartpeppar

1/2 dl hackad persilja

 

1. Skala och kpka potatis. Dra skinnet av falukorven och skär den i bitar. Dela, klyfta och kärna ur äpplena.

2. Fräs löken mjuk i olivolja 3-4 minuter. Tillsätt korven och äppelklyftorna, smula över hönsbuljongtärningen. Fräs ytterligare 2-3 minuter.

3. Tillsätt honung, senap, russin och vatten + mellangrädde. Sjud under lock/aluminiumfolie några minuter. Smaka av med svartpeppar. Strö över hackad persilja och servera med den kokta potatisen.

Kommentera