Gratinerade tortillas

Burrito, nachos, wraps, fajitas. Kärt barn har många namn. Vi kallar dem helt enkelt tortillas. De olika namnen är beroende av i vilket land man befinner sig och lite beroende av hur man fyller dem. Om de inte gratineras kallas de ofta tacos och har blivit en populär fredagsrätt i Sverige. Här har vi använt kycklingfärs, men det går givetvis lika bra att använda t.ex. blandfärs.

4 portioner

 

500 g kycklingfärs

1 st gul lök

2 st morot

1 st vitlöksklyfta

½ st röd paprika

½ dl chilisås

2 dl vatten

1 st hönsbuljongtärning

1 tsk oregano, torkad

8 st tortillas

2 dlriven ost

 

1. Skala och hacka löken. Skala och riv moroten grovt. Hacka vitlök och paprika.

2. Fräs lök, vitlök och paprika i margarin. När det fått lite färg lägg det i en skål.

3. Lägg färsen i pannan och låt den få fin färg. Tillsätt därefter lök och paprikafräset, morot, chilisås, vatten, hönsbuljongtärning och oregano.

4. Låt allt koka tills all vätska har kokat in.

5. Fördela på tortillas och rulla ihop. Lägg dem i smort ugnssäkert fat. Strö över osten och gratinera i mitten av ugnen, 250 grader, 8-10 min.

Servera med salsasås och en fräsch grönsallad