Kycklinghamburgare

Vi äter mycket kyckling. Nu har vi också börjat göra kycklinghamburgare. Då menar jag inte kycklingfilé i hamburgerbröd, utan kycklingfärs som steks precis som en vanlig hamburgare. Kycklingfärs är för oss en ganska ny produkt som jag tror inte hittat hem hos många familjer. Efter att vi provat detta första gången vill vi nästan inte äta några andra hamburgare. Vad tycker du?

 

4 hamburgare

 

500 g kycklingfärs

1 ägg

1 tsk salt

1 krm svartpeppar

2 msk sweet chilisås

4 st hamburgerbröd

 

Tillbehör

 

4 skivor bacon

1 liten rödlök

2 st tomater

6 msk majonnäs

3 msk sweet chilisås

valfri sallad

 

1. Blanda kycklingfärsen med ägg, salt, svartpeppar och sweet chilisås.

Forma fyra ganska platta hamburgare och stek på medelvärme tills de får fin färg och är genomstekta.

2. Stek baconet knaprigt och låt rinna av på hushållspapper.

3. Skiva rödlök och tomater. Blanda majonnäs och sweet chilisås.

4. Lägg samman burgare och tillbehör i hamburgerbröden.