Lyxpizza med kantareller

I år är det mycket svamp i markerna. Då passar vi på att frossa på kantareller. Visserligen är det dyrt, men det är det värt. Visst önskar man att man hade ett hemligt svampställe där man visste att det fanns kantareller, men det har vi inte. Pizza är alltid gott. Om man då kombinerar det med kantareller blir det riktigt lyxigt och gott.

 

1 pizza (2 portioner)

 

Pizzadeg

12,5 g jäst

1 ½ dl vatten

½ msk olivolja

1 tsk salt

ca 4 dl vetemjöl

 

Fyllning

300 g kantareller

1 liten gul lök

50 g riven västerbottenost

1 dl créme fraiche

100 g getost

1näve ruccola

några kvistar repad timjan

ett par kvistar hackad rosmarin

smör, salt, peppar

 

1. Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till fingervarm temperatur.

Häll vattnet över jästen och tillsätt olja, salt och mjöl. Arbeta ihop till en smidig deg.

2. Täck degen med en handduk och låt jäsa 40 min.

3. Putsa och rengör svampen. Stek svampen så att vätskan försvinner. Lägg i en klick smör och stek svampen tills den blir lagom brynt. Tillsätt den hackade löken och låt steka med. Blanda i en näve ruccola i svampröran.

4. Kavla ut degen tunt till ca 25×30 cm. Lägg på créme fraichen och fördela den rivna osten över pizzan.

5. Grädda pizzan mitt i ugnen i 250° ca 10 minuter.

6. Ta ut pizzan och lägg på svampröran. Smula över getosten och strö över timjan och rosmarin.

7. Grädda 5 minuter ytterligare.