Broccolipaj

Brocolli är kanske inte älsklingsgrönsaken för alla , men med tanke på hur nyttigt det är kanske det här receptet kan passa. Broccoli och ädelost är en säker kombination. Få ingredienser men mycket smak i denna enkla paj. Så även om du inte är en pajälskare kan vi lova dig att du ändrar dig när du provar denna.

4 portioner
Pajdeg

2½ dl vetemjöl

100 g margarin

2 msk vatten

Fyllning

300 g broccoli, fryst eller färsk

100 g Kvibille ädelost

10 st körsbärstomater

Äggstanning

2 st ägg

2 dl mjölk

½ tsk salt

 

1. Blanda samman vetemjöl, margarin och vatten, gärna i en matberedare och kör till en smidig deg. Lägg degen i plastfolie och låt den vila i kylen i 30 min. Tryck eller kavla ut degen i en pajform ca 26 cm i diameter, nagga pajskalet med en gaffel. Förgrädda i nedre delen av ugnen ca 8-10 min. i 200 grader.

2. Tina broccolin om den är fryst. Dela i mindre bitar. Smula ädelosten och halvera tomaterna. Fördela allt i pajskalet.

3. Vispa samman ägg, mjölk och salt och häll äggstanningen över pajfyllningen.

4. Grädda pajen i 200 grader mitt i ugnen ca 20 min eller tills pajen har stannat och fått fin färg.