Pizza med löjrom

Pizza finns i många skepnader. Det här kanske inte är det man normalt förknippar med pizza. Det är en mycket lyxigare variant med en smak som skiljer sig från det mesta annat. Det kanske inte är en pizza för vardagen utan mer för helgen. Vi tyckte det här var en riktig höjdarrätt som vi kan rekommendera att prova.

 

2 portioner

 

Picklad lök

1 liten rödlök

1/2 dl vatten

2 msk strösocker

1 msk ättikssprit (12%)

 

Pizza

1 påse surdegspizzadeg (400 g)

1/2 dl + 1/2 dl crème fraiche

1 krm nymald svartpeppar

50 g västerbottenost

100 g löjrom

Några blad machésallad och basilika.

 

Picklad lök

1. Skala och skiva löken riktigt tunt. Blanda i vatten, socker och ättika och låt stå i rumstemperatur medan pizzan lagas.

 

Pizza

2. Kavla ut degen på ett bakplåtspapper i storlek som passar till en ugnsplåt. Bred 1/2 dl crèmer fraîche på pizzan och krydda med peppar. Strö över osten.

3. Grädda pizzan i 250° mitt i ugnen ca 12 min.

4. Låt löken rinna av. Fördela löken på pizzan. Klicka på löjormen och 1/2 dl crème fraîche. Garnera med machèsalladen och basilikan

Servera med sallad.