Skinksallad med päron o ädelost

Ibland kan det vara bra att spara på gamla recept. Det här har några år på nacken, men det har inte blivit av att laga till den här salladen. Nu blev vi sugna på att prova. Ingredienserna är inte märkvärdiga, men tillsammans fungerade de alldeles utmärkt. Vi använde parmaskinka, men självklart kan man använda i princip vilken skinka som helst.

 

2 portioner

 

150 g parmaskinka

1 stort päron

1,5 dl valnötter

75 g ädelost

2 skivor mörkt bröd

2 nävar sallad, valfri sort

150 g djupfryst broccoli

1/2 rödlök

1/2 dl majonnäs

1/2 msk honung

salt och peppar

olivolja

 

1. Skär brödet i tärningar och stek det i lite olivolja tills de blir krispiga.

2. Tina och koka broccolin i micron. Tillsätt lite salt.

3. Skölj och riv salladen. Blanda sallad, skinka, broccoli, päron, rödlök, nötter och smula ner hälften av mögelosten.

4. Gör en dressing av majonnäs, mögelost, honung och olja. Ringla dressingen över salladen och servera.