Sommarens potatissallad

Denna potatissallad har vi blivit bjudna på tillsammans med grillat kött, och det är nog i det sammanhanget som vi trodde den passade bäst. Vi provade den en dag tillsammans med några skivor parmaskinka och det blev en helt ny smakupplevelse. Alla dessa goda smaker som samsas perfekt får mig att tänka på Italien.

 

4 portioner

 

1 kg färskpotatis

70 g ruccolasallad

150 g cocktailtomater mix

1 dl soltorkade tomater, strimlade i olja

20 st svarta oliver utan kärna

2 st salladslök

150 g fetaost

1-2 msk olja från de soltorkade tomaterna

 

1. Skrapa och skölj potatisen. Dela större potatisar så alla blir jämnstora. Koka i saltat vatten 15 min. Häll av vattnet och ånga av potatisen. Låt potatisen kallna.

2. Skölj salladen. Skölj och dela cocktailtomaterna. Strimla salladslöken och dela fetaosten i mindre bitar.

3. Blanda alla ingredienserna i en stor skål och häll över oljan.

Kommentera