Smulpaj med rabarber och jordgubbar

Tänk vad mycket gott man kan skörda på våren och försommaren. Först kommer rabarberna och kort därefter de underbara svenska jordgubbarna. Kombinationen rabarber och jordgubbar är perfekt. Rabarberns syrlighet och jordgubbarnas sötma möts och ljuv musik uppstår. Att smulpajen dessutom är snabb och lätt att göra blir det inte sämre av.

 

4-6 portioner

 

400 g rabarber

100 g jordgubbar

1½ dl socker

1 msk potatismjöl

100 g margarin

2 dl vetemjöl

 

1. Ansa och skär rabarbern i centimetertjocka bitar. Rensa jordgubbarna och dela i bitar. Fördela i en pajform. Blanda socker och potatismjöl och strö över.

2. Gör smuldegen. Häll mjölet och margarinet i en skål. Fördela margarinet i mjölet genom att dra en gaffel runt i skålen. Det ska bli en grynig massa. Strö smuldegen över rabarber och jordgubbar.

3. Grädda mitt i ugnen i 225 grader ca 20-25 min eller tills pajen fått fin färg.

4. Servera med vaniljglass.