Potatis- och Purjolökssoppa

Tänk att några potatisar och en purjolök kan bli en mättande och god soppa. Och billig dessutom. Vi provade att toppa soppan med lite rotfruktschipsen istället för skinka som vi gjort tidigare och det visade sig fungera alldeles utmärkt. Så passa på att prova detta recept nu innan det blir vår, för jag tycker nog att en soppa passar  bäst under vintern.

 

2 portioner

 

4 medelstora potatisar

1 finhackad purjolök

3-4 dl vatten

2 msk fond (kyckling eller grönsaksfond)

2 1/2 dl grädde

salt o peppar

rotfruktschips

 

1. Skala och finhacka potatis och lök. Hetta upp en kastrull med smör och fräs potatis och lök några minuter.

2. Tillsätt vatten och fond och låt det koka mjukt. Mixa soppan slät.

3. Tillsätt grädden och låt sjuda på svag värme. Smaka av med salt och peppar.

4. Fräs rotfruktschipsen i lite smör.

5. Häll upp soppan i skålar eller djup tallrik och toppa med chipsen. Servera ett gott bröd till.