Valentin cupcakes

Det här receptet hittade vi i Allt om Mat lagom till Alla hjärtans dag. De är dock lika goda vid många andra tillfällen när du vill bjuda din käresta på något lite extra. Lindorkulor finns i olika smaker, och du kan välja den du gillar. Vi använde Strawberries and cream. Som vanligt är inte receptet från tidningen följt till punkt och pricka.

 

6 cupcakes

 

1 dl strösocker

1/2 dl rapsolja

1 stort ägg

1 dl filmjölk

1 tsk röd hushållsfärg

2 dl vetemjöl

1/2 msk kakao

1/2 tsk vaniljsocker

1/2 tsk bakpulver

1 krm salt

6 Lindts lindorkulor

 

Frosting

1/2 citron

100 g naturell färskost

50 g rumsvarmt smör

2 dl florsocker

 

Garnering

hjärtströssel

 

1. Sätt ugnen på 175°. Ställ ut muffinsformar på en plåt eller muffinsplåt.

2. Vispa socker och olja till en jämn smet med elvisp. Tillsätt ägg, fil och hushållsfärg under vispning.

3. Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker, bakpulver och salt och sikta ner i smeten. Rör om.

4. Fyll smeten till hälften i formarna. Tryck i en lindorkula i varje form. Grädda muffinsen mitt i ugnen ca 10-13 min. Testa med sticka att de är torra. Låt kallna.

Frosting

5. Skölj citronen i ljummet vatten. Riv skalet. Vispa färskost, florsocker, smör och citronskal med elvisp. Sätt in i kyl ca 1 tim så att den hårdnar.

6. Spritsa frostingen på cupcaksen. Toppa med hjärtströssel.