Varmrökt lax med fänkålssallad och hjortron

Om du gillar varmrökt lax är det här en sallad som faller dig, liksom oss, i smaken. Ljummen fänkål och spenat toppat med hjortronsås passar utmärkt tillsammans. Om du inte får tag i hjortron, färska eller frysta kan du prova med hjortronsylt. Det blir lite sötare men det är en smaksak om man gillar det eller inte.

 

2 portioner

 

250 g varmrökt lax

1 dl hjortron

1 dl lätt crème fraîche

1 fänkål (ca 250 g)

150 g babyspenat

strösocker

salt

nymald svartpeppar

1 msk matolja

 

1. Blanda hjortron och créme fraîche. Smaksätt med socker, salt och peppar.

2. Ansa och strimla fänkålen. Fräs den i oljan ca 5 minuter. Tillsätt spenaten och krydda med salt.

3. Servera salladen med hjortronsåsen och bröd.