Om Ohlssons Kök

 

Hej och välkommen till Ohlssons Kök, en ny matblogg som vi hoppas skall nå ut och erbjuda inspiration till många.

Vi som driver bloggen heter Ulla och Hans-Ove Ohlsson och är två matintresserade skåningar. Ulla är en självlärd matfixare med många års erfarenhet vid spisen. Hans-Ove har i över 20 år jobbat som fotograf med matbilder som specialitet.

I vårt kök lagas det mycket mat. Det mesta från grunden, men ibland kan det bli en och annan genväg. Husmanskost är utgångspunkten i vårt kök, kompletterat med inspiration från andra länder, framförallt europeiska. Vi försöker laga nyttig mat, även en del vegetariskt, men ägnar oss inte åt LCHF, 5:2 och andra dieter. Vårt motto skulle kunna vara: Vi lagar och äter allt, dock inte alltid.

Vi har rest en del i Europa framförallt i Frankrike, Italien och en del i Spanien. Dessa resor har påverkat vår matlagning. Detta gav oss också möjlighet att 2010 ge ut en matbok på ICA Bokförlag med namnet ”Matresor i Europa”. Titta gärna här om du är intresserad av att se vad boken innehåller. Vi har en del ex kvar om någon vill köpa den.

I den här matbloggen hoppas vi kunna bjuda på god, oftast lättlagad mat som kan inspirera er att laga mat trots en stressig vardag. Alla recept är lagade och fotograferade av oss, och därför vet vi att de fungerar i praktiken.

Vi hoppas att ni kommer att finna någon glädje och inspiration i vår blogg som vi kommer att uppdatera när vi har lust och tid.