Friterad rödspätta

För en del år sedan var vi i Skagen. En härlig plats med mycket god mat på menyerna. På en restaurang i hamnen åt vi den här moderna varianten på smörrebröd, friterad rödspätta med remoulade och lingon. En lagom lunchrätt som vi gärna tillagar hemma. Hoppa inte över tuttebären, lingon på danska, det ger en extra piff.

 

4 portioner

 

4 rödspättsfilér (ca600 g)

salt och peppar

Panering: mjöl, uppvispat ägg och skorpmjöl

Fritering: rapsolja

Remouladsås

2 dl lättmajonnäs

1 dl gräddfil

2 msk bostongurka

1 msk finskuren gräslök

1 msk kapris

1 tsk fransk senap

½ tsk gurkmeja

 

1. Börja med att blanda alla ingredienserna till remouladsåsen. Ställ kallt.

2. Krydda fisken med salt och peppar. Vänd sedan fisken först i vetemjöl, sedan i det uppvispade ägget och slutligen i skorpmjöl.

3. Fritera fisken i en stekpanna i rikligt med rapsolja på medelhög värme tills den är gyllenbrun och frasig. Låt rinna av på hushållspapper.

Servera fisken med remouladsås, lingon och rågbröd.

1 Kommentar

  1. Lennart Lidholm says: Svara

    Ett utomordentligt recept. Mycket enkelt men med ett bra resultat. Till och med min hustru tyckte att jag gjort bra ifrån mig.

Lämna ett svar