Fylld Piadina

När vi 1973 för första gången åkte på utlandssemester till Italien, åt vi Piadina. Piadina serveras i Italien som en sorts streetfood. För inte så länge sedan såg vi en annons i Allt om Mat att Zeta börjat sälja Piadina i Sverige. Självklart blev vi nyfikna på att prova. Jag kan inte säga att vi direkt kom ihåg smaken från 1973, men smaken tilltalade oss i varje fall nu. Man kan givetvis fylla Piadina med olika smaker. Här är ett exempel som vi gillade. Kanske lämpligt som en liten lunchmacka. Du hittar Piadina i kyldisken i din affär.

 

 

 

 

Italien 1973

 

4 portioner

 

4 Piadina från Zeta

250 g Mozarellaost

150 g Peccorino hårdost

1 dl Soltorkade tomater, strimlade

8 st Körsbärstomater

120 g Prosciutto Crudo

65 g Ruccola

 

1. Värm Piadina-bröden i ett stekjärn enligt anvisningar på förpackningen. Lägg fyllningen på halva brödet. Vik över brödet och låt det värmas tills osten smälter lite.

2. Servera bröden lite halvljumma.