Pasta med italiensk tomatsås

_99921118

Om du tröttnar på köttfärssås till pastan, prova med tomatsås istället.Tomatsås är tradition i Italien. Det finns många olika recept, men det här är ett som vi fått med oss hem från Toscana. Blanda ner tomatsåsen i nykokt pasta och strö över lite nyriven parmesanost, så du får en riktig italiensk pastarätt.

 

 

 

 

4 portioner

400 g tagliatelle
1 st     gul lök, liten
2 st     vitlöksklyftor
3 msk olivolja
1 dl     rött vin
1 burk hela tomater, 400 g
1 dl      basilika, färsk strimlad
2 msk oregano, färsk hackad
salt, peppar och en nypa socker
parmesanost

1. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs löken mjuk i olivolja utan att den tar färg.
2. Tillsätt vin, tomater och kryddor. Låt sjuda utan lock ca 10 minuter.
3. Koka pastan enl. anvisning på paketet.
4. Blanda ner tomatsåsen i pastan. Servera på varma tallrikar och riv över parmesanost.