Pepparkakscupcakes

Nu är det juletid. Då vill vi ha smaker som hör julen till. Vad är mer julsmaker än saffran och pepparkakor. Saffran sparar vi till en annan gång och koncentrerar oss på pepparkakor. Om du tröttnat på att baka vanliga pepparkakor kanske de här pepparkakscupcakesen kan vara ett alternativ. Vi gör dem i små muffinsformar så får vi lagom munsbitar till kaffet. Om du föredrar stora cupcakes räcker det till 12 st.

 

24 minicupcakes

 

2 ägg

1 dl strösocker

1 dl farinsocker

2 tsk vaniljsocker

2 tsk bakpulver

3 tsk pepparkakskrydda

3 dl vetemjöl

1 dl mjölk

150 g smör

 

Frosting

60 g mjukt smör

5 dl florsocker

1 tsk vaniljsocker

1 msk färskpressad citronsaft

100 g Philadelphiaost

2 tsk lingonsylt

eventuellt:

krossad pepparkaka

 

1.Sätt ugnen på 200 °.

2. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg, strösocker, farinsocker och vaniljsocker pösigt. Tillsätt mjöl, bakpulver, pepparkakskrydda, mjölk och det smälta smöret och blanda till en jämn smet.

3. Fördela smeten i 24 st små muffinsformar som helst ställs i en muffinsplåt.

4. Grädda mitt i ugnen ca 15-20 min. Känn med en sticka så den inte är kladdig inuti. Låt muffinsen svalna på galler.

 

Frosting

5. Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och citronsaft krämigt.

6. Vispa i Philadelphiaosten.

7. Tillsätt lingonsylt och vänd ner den i smeten.

8. Spritsa toppar av frostingen på de avsvalnade cupcakesen.

9. Garnera eventuellt med lite krossad pepparkaka.