Brödstekt gös

Om vi vill äta en riktig god fiskrätt är det här en av våra favoriter. Vi har blivit riktigt förtjusta i gös. En god fast fisk som inte trillar sönder vid stekning. Det här receptet har vi sett i en av Tommy Myllymäkis böcker och vi föll för det direkt. Vi brukar äta det med potatispuré, men det går lika bra med potatismos.

 

4 portioner

 

600 g gösfilé utan skinn

2 dl brödsmulor

400 g kantareller

3 msk schalottenlök, finhackad

2 ½ dl vispgrädde

1 dl riven prästost

80 g stenbitsrom

1 dl plockad dill

salt

nymald svartpeppar

 

1. Dela fisken i fyra portionsbitar. Doppa ena sidan av fisken i brödsmulorna.

2. Rensa kantarellerna och stek dem med löken i smör i en stekpanna på medelvärme. Tillsätt grädden och låt koka in. Smaka av med ost, salt och peppar.

3. Stek fisken med brödsidan neråt i smör i en stekpanna på medelvärme ca 3 min tills brödet är gyllenbrunt. Vänd och stek cirka 2-3 min på andra sidan eller tills gösen är färdigstekt.

4. Lägg upp fisken på tallrikar, fördela kantarellerna och klicka på stenbitsrom. Garnera med dill.