Glöggtilltugg 2018

I år blev det tre olika tilltugg förutom pepparkakor till glöggen. Det blev Getostbollar med mandel och pepparkakssmulor, fröknäcke med brie och päronmarmelad och fikon med ädelost och crudoskinka. 

 

 

Getostbollar med mandel och pepparkakssmulor

Dessa bollar serverade vi även förra året och du kan hitta receptet här.

Fröknäcke med brie och päronmarmelad

Receptet på fröknäcke hittar du nedan förra blogginlägget.

I övrigt behövs inget recept. det är bara  att lägga en liten bit brieost på knäcken och toppa med lite päronmarmelad.

Fikon med ädelost och crudoskinka

16 st

2 färska fikon

ädelost

8 skivor Prosciutto crudo

 

1. Dela varje fikonen i åtta bitar. Lägg samman med en bit ädelost. Dela skinkskivorna på längden och vira den runt fikon och ädelosten.