En god fiskrätt med sina rötter i Italien. Vi använde torkad timjan och djupfryst persilja, men om du har, blir det inte sämre med färsk persilja och färsk timjan. I originalreceptet användes sardellfilèer, men eftersom vi gillar ansjovis bättre, valde vi det, och det blev bra. Torsken kan också bytas ut mot någon annan fisk t.ex kolja eller sej.
4 portioner
800 g torskfilè
1 dl ströbröd
1 liten vitlöksklyfta, pressad
1 dl finhackad persilja
1 msk torkad timjan
1 dl parmesanost
1 dl olivolja
svartpeppar
salt
400 g körsbärstomater
1 stor burk ansjovisfilèer
2 msk kapris
2 msk finhackad persilja
0,5 tsk salt
3 msk olivolja
1. Sätt ugnen på 225°.
2. Smörj en ugnsform och lägg fisken i mitten av formen. Salta och peppra fisken.
3. Blanda ströbröd, pressad vitlök, persilja, timjan, parmesanost och olivolja i en skål.
3. Fördela ströbrödsblandningen på fisken och droppa över lite olivolja.
4. Dela tomaterna i halvor och blanda med ansjovis, kapris, persilja och salt i en skål. Lägg tomatröran på båda sidor om fisken.
5. Ställ formen mitt i ugnen ca 15-20 minuter.
6. Servera fisken med ris och eventuellt en sallad vid sidan av.