Grönkålspaj med getost

Efter ett litet uppehåll i bloggandet av olika anledningar, är det nu dags att sätta igång på nytt. Vi börjar då med ett nyttigt men ack så gott recept på grönkålspaj. Vi har tidigare inte ätit så mycket vegetarisk mat, men vi har på senare tid hittat en del riktigt goda vegetariska recept. Det här är absolut ett av de recept vi kommer att lägga bland favoriterna.

 

4 portioner

 

Pajdeg

2,5 dl vetemjöl

100 g margarin

2 msk kallt vatten

 

Fyllning

3 ägg

4 dl mjölk

2 tsk salt

250 g hackad grönkål, färsk eller fryst

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

flytande margarin

150 g getost

1 dl valnötter

 

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Skär margarinet i kuber. Lägg vetemjöl, margarin och vatten i en matberedare. Blanda samman till en deg. Låt degen vila i kylskåpet ca 20 min.

3. Vispa ihop ägg och mjölk med salt. Hacka den gula löken och vitlöken fint, och låt den steka på låg värme så den blir mjuk och glansig utan att få färg. Blanda ner grönkålen i lökfräset och låt steka ett par minuter. Låt svalna.

4. Kavla ut degen till lagom storlek och lägg den i pajformen ( 27 cm diam. ). Nagga med en gaffel och förgrädda i ugnen i 10 minuter.

5. Ta ut pajen och lägg i grönsaksblandningen. Häll på äggstanningen. Smula över getosten och de lätt krossade valnötterna.

6. Grädda pajen i ca 30-35 minuter tills den fått fin färg.

Servera med en grönsallad.