Krämig kycklinggryta

Kyckling, soltorkade tomater och crème fraiche är goda råvaror. Då kan det inte bli sämre om man slår samman det i en rätt. Om du gör rätten för två personer kan du göra allt i stekpannan, så sparar du disken av grytan.

 

4 portioner

 

800 g kycklingfilé

1 msk smör och rapsolja

salt

peppar

2 dl créme fraiche med feta och tomat

2 1/2 dl kycklingbuljong ( vatten och tärning)

1 burk soltorkade tomater (200 g strimlade)

150 g sockerärter

ris, mängd enligt förpackning

 

1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.

2. Strimla kycklingfilén och stek den i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Lägg ner efter hand i en gryta. Häll i crème fraîche och buljong.

3. Lägg i de strimlade tomaterna. Rör ner i grytan och låt sjuda ca 5 minuter.

4. Koka sockerärterna i saltat vatten ca 3 minuter.

5. Servera grytan med ris och sockerärter.