Öppen omelett med champinjoner och parmesanost

En öppen omelett är en utmärkt och enkel lunchrätt. Byt ut tillbehören efter vad du har i kylskåpet.

Det här enkla receptet hittade vi i Allt om Mat, men vi har modifierat det lite efter vad vi hade hemma.

 

 

2 portioner

 

150 g champinjoner

1 msk + 1 msk smör

1 liten vitlöksklyfta

salt

4 ägg

3 msk vatten

1 dl riven parmesanost

1 krm nymald svartpeppar

ruccolasallad och gräslök

 

1. Ansa och skiva svampen. Stek den i 1 msk smör tillsammans med pressad vitlök. Krydda med salt. När svampen är stekt ta upp den på ett fat.

2. Vispa samman äggen med vatten och lite salt. Smält 1 msk smör i stekpannan. Sänk värmen till låg eller medelvärme. Häll ner omelettsmeten och lyft med gaffel så att smeten rinner ner och stelnar. Lägg över osten på slutet så den smälter samman med omeletten.

3. Strö över champinjoner, ruccola och gräslök före servering.