Rabarberkompott med mascarponegrädde

Det här är en frisk dessert som är en perfekt avslutning på middagen i rabarbertider. Om du gillar söt kompott kan du öka sockermängden något. Tänk på att färgen på kompotten beror på vilken sorts rabarber du har.

 

4 portioner

 

1/2 kg rabarber

1 dl strösocker

1 msk pressad citronsaft

1 msk citroncest

 

Mascarponegrädde

1 1/2 dl vispgrädde

60 g mascarponeost

Topping

Crunch av småkaka t.ex. kolkakaka

 

1. Ansa och skär rabarberna ca 2 cm tjocka skivor. Lägg dem i en kastrull med socker, citronsaft och citroncest. Koka ihop utan lock till en kompott. Låt kallna.

2. Vispa grädden. Tillsätt mascarponen och rör om till en slät kräm.

3. Lägg kompotten i botten på cupglas. Lägg på en klick mascarponegrädde och toppa med crunches av kakan.