Sallad med fetaost och jordgubbar

På sommaren vill man ofta äta lite lättare mat. Då passar sallad bra. Sallad går att variera i det oändliga och begränsas bara av ens fantasi. Tänk efter vad du tycker är gott. Tänk färg. Tänk struktur, och vips så kanske du fått ihop en god sallad. Annars kan du använda detta recept som vi tycker passar bra ihop.

 

4 portioner

 

3 dl svart quinoa

2 dl jordgubbar

200 g fetaost

50 g rostade solroskärnor

100 g gemsallad

1 msk olivolja

1 msk vinäger

1/2 tsk strösocker

2 krm salt

1 krm nymald svartpeppar

2 msk vatten

 

1. Skölj quinoan noga i ljummet vatten. Koka den enligt förpackningens anvisning.

2. Mixa hälften av jordgubbarna med olja, vinäger, vatten, socker, salt och peppar till en dressing.

3. Bryt salladen i bitar. Skär resten av jordgubbarna i lagom bitar.

4. Lägg den kokta quinoan på ett fat och lägg på, sallad, smulad fetaost och jordgubbarna. Strö över solroskärnorna. Toppa med dressingen.