Tomatmarmelad

Att det skulle gå att göra en marmelad av tomater som blev så här god trodde vi inte förrän vi provat. Receptet har vi hittat på en blogg, Fredriks Fika, och i princip gjort exakt lika. Att vi fick för oss att göra tomatmarmelad berodde på att vi fick en så stor tomatskörd att vi till slut inte visste vad vi skulle göra med  alla tomater. Vi tycker det blir bäst att skålla tomaterna och ta av skalet eftersom vi inte gillar skal i marmeladen.

 

500 g tomater

1 citron

300 g syltsocker

1 krm vaniljpulver

 

1. Skölj och dela tomaterna och lägg dem i en kastrull.

2. Skölj citronen och riv skalet samt pressa i citronsaften.

3. Tillsätt syltsockret och vaniljpulver och koka sylten i ca 15 minuter. Rör om då och då.

4. Mixa sylten med en handmixer så blir marmeladen slätare.

5. Häll upp på väl rengjorda varma burkar.