Torskrygg tillhör delikatesserna i frys- och fiskdisken. Det som förr var vardagsmat, räknas idag till festmat. Tillbehören kan varieras i det oändliga. Vi tröttnar aldrig på att variera dessa, så varje gång vi hittar något nytt blir vi lyckliga. Med tomat- och avocadoröra under, och parmaskinka på toppen får denna rätt en italiensk touch.
4 portioner
4 bitar torskrygg á 125 g djupfryst eller färsk
4 skivor parmaskinka
1 st gul lök
1 brk krossade tomater
1 st avokado
1+ 1 tsk salt
1 tsk strösocker
1 krm vitpeppar
2 msk olivolja
1. Tina torsken om du använder djupfryst. Torka parmaskinkan på ett bakplåtspapper i varmluftsugn, 50 grader i ca 25-30 min.
2. Hacka löken och fräs den i hälften av olivoljan utan att den tar färg. Tillsätt dom krossade tomaterna och smaksätt med salt. peppar och socker. Låt det sjuda ca 10 min.
3. Skär avokadon i bitar och blanda ner i tomatröran. Håll varmt.
4. Klipp eller skär den torkade parmaskinkan i små bitar.
5. Salta och halstra fisken i resten av olivoljan, ca 5 min.
6. Lägg fisken på en bädd av tomat- och avokadoröran.. Toppa med parmaströssel.
Servera med kokt potatis eller ris och sockerärtor.