Asiatisk kycklingsoppa

Vi har inte influerats så mycket av det asiatiska köket. Det innebär inte att vi inte kan njuta av en del rätter som har sitt ursprung i Asien. Den här soppan med kokosmjölk, nudlar och asiatiska kryddor gillar vi. Kanske beror det på att den innehåller kyckling. Så vem vet, kanske det blir mer asiatiskt i framtiden. Vi får väl prova oss fram.

 

4 portioner

 

2 st kycklingfiléer ca 300 g

150 g champinjoner, färska

1 st röd chilifrukt

8 dl kokosmjölk

4 dl kycklingbuljong tärning + vatten

1½ msk fisksås

1 st lime

2 tsk grön currypasta

1 msk ingefära, färsk

50 g äggnudlar

rapsolja

koriander till dekoration

 

1. Strimla kycklingfiléerna. Putsa och skär champinjonerna i mindre bitar. Skölj och finhacka chilifrukten. Fräs kyckling, svamp och chilifrukt i olja så det får lite färg.

2. Skölj och riv limen utan att få med det vita. Pressa ur saften. Skala och strimla ingefäran.

3. Koka upp kokosmjölk, vatten och buljongtärning. Tillsätt fisksås, limeskal och limesaft, currypasta och ingefära. Låt koka ett par minuter. Sila ifrån ingefäran.

4. Låt koka upp på nytt och lägg kyckling, svamp och chilifrukt. Låt koka ca 5 min. När det återstår 3 min. lägg i risnudlarna.

5. Slå upp i skålar eller djupa tallrikar och dekorera med koriander.