Asiatisk ricebowl med Hoisinglaserad kyckling

Vi brukar inte ha så mycket asiatiskinspirerad mat här på bloggen. Det här när ett undantag, eller kanske början på något nytt. Vi får se. Den här smakrika ricebowlen tilltalade oss. Vi åt något liknande på en restaurang och inspirerades att göra ett eget recept.

 

2 portioner

 

500 g kycklingfilé

1/2 dl Hoisinsås

salt 

svartpeppar

2 portioner Basmatiris

100 g kålmix

 

Picklad rödlök

1 rödlök

1/2 dl vatten

2 msk strösocker

1 msk 12 % ättikssprit

 

1 dl Majonäs

1/2 tsk koreansk chilipasta, Gochujang

125 g Mango, fryst

1 salladslök

Bladpersilja för garnering

 

1. Börja med att pickla rödlöken. Skiva den tunt, gärna på mandolin. Blanda vatten, socker  och ättikssprit och lägg i rödlöken. Låt stå ca 30 minuter. Tina mangon.

2. Salta och peppra kycklingfiléerna och bryn dem väl. Sätt in i ugnen i en eldfast form och efterstek dem 10 minuter i 200°.

3. Koka basmatiriset enligt anvisningar på förpackningen. Under tiden riset kokar blanda ihop majonäsen med den smakrika chilipastan.

4. Ta ut kycklingfiléerna ur ugnen och lägg tillbaka dem i stekpannan på svag värme och glaza med Hoisinsåsen.

5. Bottna skålarna med ris. Lägg på kålblandningen. Skiva kycklingfiléerna och lägg ovanpå.

6. Garnera med mango, picklad rödlök, salladslök och den smaksatta majonäsen. Avsluta med några kvistar bladpersilja.