Kasslergratäng

Kasslergratäng minns man som en klassiker från 70-talet. Här i en lite annorlunda tappning, men inte sämre för det. Gratäng är praktiskt och enkelt att tillaga. Kanske är det dags för att kasslern blir populär igen.

 

2 portioner

 

250 g kassler

1/2 röd paprika

125 g färsk eller konserverad ananas

1 dl créme fraiche

1 1/2 dl vispgrädde

1 1/2  msk chilisås

1/2 msk paprikapulver

1 dl riven ost

Färsk bladpersilja

 

Till servering

Gurka och tomat

Kokt ris

 

1. Sätt ugnen på 225 °.

2. Strimla kassler och paprika. Skär ananasen i bitar och blanda allt i en ugnsform.

3. Vispa ihop créme fraîche, grädde och chilisås i en skål. Tillsätt paprikapulver och häll ner såsen i formen och blanda runt. 

4. Strö över den rivna osten och gratinera mitt i ugnen i 15-20 minuter, eller tills den fått fin färg. 

5. Garnera med några blad av bladpersilja och servera med kokt ris och grönsakerna.