Kasslergratäng minns man som en klassiker från 70-talet. Här i en lite annorlunda tappning, men inte sämre för det. Gratäng är praktiskt och enkelt att tillaga. Kanske är det dags för att kasslern blir populär igen.
2 portioner
250 g kassler
1/2 röd paprika
125 g färsk eller konserverad ananas
1 dl créme fraiche
1 1/2 dl vispgrädde
1 1/2 msk chilisås
1/2 msk paprikapulver
1 dl riven ost
Färsk bladpersilja
Till servering
Gurka och tomat
Kokt ris
1. Sätt ugnen på 225 °.
2. Strimla kassler och paprika. Skär ananasen i bitar och blanda allt i en ugnsform.
3. Vispa ihop créme fraîche, grädde och chilisås i en skål. Tillsätt paprikapulver och häll ner såsen i formen och blanda runt.
4. Strö över den rivna osten och gratinera mitt i ugnen i 15-20 minuter, eller tills den fått fin färg.
5. Garnera med några blad av bladpersilja och servera med kokt ris och grönsakerna.