Allt på en plåt recept är alltid intressanta. är inget undantag. Det här receptet med marinerad kycklinglårfilé och med grekisk touch på grönsaker och tillbehör är inget undantag. Vi gillar mat med mycket smak och det fick vi verkligen med detta recept. Om du har problem med att få kycklingen gyllenbrun kan du prova att sätta på grillfunktionen på ugnen de sista minuterna. Med en klick tzatziki blir rätten fulländad.
4 portioner
Tzatziki
1/2 slanggurka
1 tsk salt
3 dl grekisk yoghurt
1-2 vitlöksklyftor
1 tsk olivolja
svartpeppar, ett par drag med pepparkvarnen
Marinad
1 dl olivolja
saft från en citron
4 vitlöksklyftor
2 tsk torkad oregano
2 tsk torkad timjan
1 tsk salt
1 tsk dijonsenap
1/2 tsk svartpeppar
800 g kycklinglårfilé
1 stor zucchini
2 gula paprikor
1 rödlök
500 g körsbärstomater
25-30 svarta oliver
200 g fetaost
2 msk finhackad persilja
1. Börja med tzatziki. Skölj och riv gurkan grovt. Lägg gurkrivet i ett durkslag och strö över saltet. Låt stå ca 20 minuter och pressa därefter ur vätskan.
2. Blanda ner gurka pressad vitlök, olivolja och och svartpeppar i yoghurten.
3. Sätt ugnen på 225 °.
4. Häll alla ingredienserna till marinaden i en burk med lock. Skaka runt så marinaden blandas väl.
5. Lägg kycklingfiléerna i en skål och häll över 2/3 av marinaden. Blanda noga så att kycklingen täcks. Låt marinera i 10-15 minuter.
6. Under tiden kan du förbereda grönsakerna. Skiva zucchinin, skär paprikan i bitar, skiva rödlöken och dela tomaterna i halvor. Lägg allt i en ugnsform. Häll över resten av marinaden och rör om så att alla grönsakerna täcks.
7. Lägg kycklinglårfiléerna ovanpå grönsakerna och sätt in mitt i ugnen. Stek i 30 minuter.
8. Ta ut formen och lägg på oliverna och fetaosten och stek ytterligare 10-15 minuter i ugnen tills kycklingen är genomstekt och grönsakerna mjuka.
9. Ta ut formen och strö över persiljan.
10. Servera med tzatziki.