Asiatiska burgare

Det här är en burgare av det lite annorlunda slaget. Med lite röd currypasta får den en asiatisk touch. Som ett alternativ till brödskivorna kan du använda ciabattabröd, men vi tycker det blir svårare att äta dem då. 

 

4 portioner

 

500 g blandfärs

1 1/2 tsk röd currypasta

1/2 finhackad rödlök

3/4 tsk salt

2 msk potatismjöl

1 msk vatten

1/2 msk rapsolja

 

Tillbehör

Stekta brödskivor

strimlad rödlök

skivad tomat

gröna salladsblad

Sweet chilisås

 

1. Blanda färsen med currypasta, finhackad rödlök, salt, potatismjöl och vatten. Blanda väl och forma sedan 8 biffar med våta händer så att färsen inte klibbar fast.

2. Hetta upp olja i en stekpanna. Stek biffarna ca 3 minuter på varje sida på medelhög värme.

3. Stek brödskivorna i olja så de får fin färg. Skiva tomat och lök.

4. Servera burgarna med sallad, tomat, lök, bröd och lite sweet chilisås.