Broccoligratäng

Det här är ett riktigt gammalt recept, men ack så aktuellt. Jag vet inte om broccolins hälsofördelar var riktigt känt då, men idag vet vi att det är en riktig supergrönsak som är bra för hela kroppen. Dessutom är det en god rätt som vi glömt av, men hittade av en slump i våra receptpärmar. Receptet är för 4 portioner, men det är i minsta laget som middagsrätt. Som lunch kan det räcka till 4 portioner.

 

4 portioner

 

250 g djupfryst broccoli

140 g bacon

2 tomater

3 ägg

1 1/2 dl mjölk

salt

klippt persilja

 

1. Tina broccolin något och skär den i bitar. Lägg dem i en smord ugnssäker form.

2. Klipp baconet i bitar och lägg ovanpå broccolin. Skiva tomaterna och lägg dem ovanpå baconet.

3. Rör ihop ägg, mjölk och salt och slå det i formen.

4. Grädda i mitten av ugnen i 225 ° ca 40-45 minuter eller tills äggstanningen har stelnat. Strö på lite klippt persilja.

5. Servera stekt potatis till.