Chicken Korma

Ibland kan man hitta recept på lite annorlunda ställen. Det här receptet hittade vi på en paket med Basmatiris. Tyvärr var där fel i det receptet, men det har vi rättat till här. Kyckling kan man äta på alla sätt. Det här är absolut inte ett av de sämre.

 

4 portioner

 

600 g kycklingfilé

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

1 tsk Garam Masala

1 tsk paprikapulver

2 tsk curry

1 tsk mald kardemumma

2 tomater

2 msk riven kokos

3 dl vispgrädde

Rostade Mandelspån

Bladpersilja för dekorering

 

1. Hacka lök och vitlök och fräs i olja i en gryta. Tillsätt alla kryddor och fräs en stund till. Lägg i finhackade tomater.

2. Putsa kycklingfiléerna och dela dem i bitar. Bryn bitarna på ett stekjärn och lägg ner i grytan efter hand. Fortsätt att fräsa allt i grytan ca 5 minuter. 

3. Häll i kokos och grädde och och låt puttra ytterligare 10 minuter.

4. Servera med ris, sallad och toppa med mandelspån och bladpersilja.