Falukorv är en av de mest populära råvarorna i de svenska hemmen. Det här receptet går att variera i det oändliga efter vad som finns hemma. Det vi har valt i detta receptet är bara ett exempel, men det hindrar inte att det blir riktigt gott. Bilden visar två portioner, men receptet är för 4 portioner.
4 portioner
800 g falukorv
4 msk dijonsenap eller sötstark senap
4 msk ketchup
1 gul lök
2 tomater
150 g riven ost (gärna smakrik)
Tillbehör
potatismos
valfria grönsaker
1. Värm ugnen till 225 °.
2. Skär falukorven i skivor men inte hela vägen till botten. Lägg den i en ugnsform.
3. Lägg senap och ketchup mellan skivorna.
4. Skala och skär löken i tunna skivor. Skiva tomaterna i tunna skivor.
5. Stoppa ner en tomatskiva och en lökskiva i varje skåra. Fördela den rivna osten över hela korven.
6. Stek korven mitt i ugnen i 20-25 minuter tills osten har smält och fått fin färg.
7. Servera med potatismos och grönsaker.