Falukorv i ugn

Falukorv är en av de mest populära råvarorna i  de svenska hemmen. Det här receptet går att variera i det oändliga efter vad som finns hemma. Det vi har valt i detta receptet är bara ett exempel, men det hindrar inte att det blir riktigt gott. Bilden visar två portioner, men receptet är för 4 portioner.

 

4 portioner

 

800 g falukorv

4 msk dijonsenap eller sötstark senap

4 msk ketchup

1 gul lök

2 tomater

150 g riven ost (gärna smakrik)

 

Tillbehör

potatismos

valfria grönsaker

 

1. Värm ugnen till 225 °.

2. Skär falukorven  i skivor men inte hela vägen till botten. Lägg den i en ugnsform.

3. Lägg senap och ketchup mellan skivorna.

4. Skala och skär löken i tunna skivor. Skiva tomaterna  i tunna skivor.

5. Stoppa ner en tomatskiva och en lökskiva i varje skåra. Fördela den rivna osten över hela korven.

6. Stek korven mitt i ugnen i 20-25 minuter tills osten har smält och fått fin färg.

7. Servera med potatismos och grönsaker.