Marinerad fläskfilé

Det här marinerade köttet är perfekt till en god potatisgratäng. Du kan också servera den på en buffé, och då kan den räcka till minst 6 portioner.

 

4 portioner

 

600 g fläskfilé

2 krm svartpeppar

1 msk rosmarin, hackad färsk

smör o rapsolja till stekning

 

Marinad

1/2 citron, rivet skal av 1/2 citron + 2 msk pressad saft

1 vitlöksklyfta, pressad

1 msk honung

2 tsk salt

 

Citronfraiche

2 dl crème fraiche

1/2 citron, rivet skal av 1/2 citron

 

1. Värm ugnen till 125°. 

2. Peppra och bryn fläskfilén runt om. Lägg den i en ugnssäker form, Klappa in  rosmarinen och ugnsstek 30-35 minuter till innertemperatur 67 °.

3. Blanda marinaden i en plastpåse. Lägg det varma köttet i påsen och låt marinera 1-2 dygn i kylen.

4. Vid servering skivar du köttet och serverar med Citronfraichen och t.ex en potatisgratäng.