Färsbiffar med ugnsbakad fetaoströra

Ytterligare ett färsrecept för vardagsmiddagen. Om du föredrar annan färs, lammfärs t.ex går det utmärkt att byta ut blandfärsen. Till biffarna serveras en god röra med tomat, aubergine och fetaost samt potatis med lite hetta från sambal oelek.

 

4 portioner

 

600 g små potatis

2 msk + 1 msk olivolja

1/2 tsk + 1 krm + 1 tsk salt

1-2 tsk sambal oelek

1 aubergine (ca 300 g)

500 g blandfärs

2 tsk oregano

1 krm mald kanel

1 ägg

1 dl vatten

2 msk ströbröd

1 msk smör

250 g små tomater

150 g fetaost

 

1. Sätt ugnen på 225 °. Skrubba och halvera potatisen. Blanda med 2 msk olja, 1/2 tsk salt och sambal oelek på en plåt med bakplåtspapper.

2. Skär auberginen i cm-stora tärningar. Blanda med 1 msk olja och 1 krm salt. Lägg auberginen vid sidan av potatisen på plåten. Tillaga mitt i ugnen ca 15 minuter.

3. Blanda vatten och ströbröd och låt svälla ca 15 minuter. Blanda färsen med 1 tsk salt, oregano och kanel. Tillsätt ett ägg och ströbrödet. Rör samman färsen och forma den till 8 biffar. Bryn biffarna i smör på båda sidor.

4. Ta ut plåten och lägg biffarna mitt på. Lägg på tomaterna och smula fetaosten över auberginen. Tillaga i ytterligare 15 minuter.

5. Servera direkt från plåten.