Fisk i Ajvarsås

Vi äter mycket fisk. Fisk i alla former. Det här är ett recept med mycket smak som är snabbt att tillaga. Dessutom är det rena bantningsmaten. Vi har använt havregrädde, men det går lika bra med matlagningsgrädde eller varför inte vispgrädde, men då blir det ingen bantningsmat.

 

4 portioner

 

600 g spättfilè eller annan vit fisk

2, 5 dl havregrädde

0,5 dl Ajvar relish (stark)

2 vitlöksklyftor

1/2 hönsbuljongtärning

200 g skalade räkor

några buketter persilja

 

Sallad

2 dl tärnad mango (fryst)

2 Kiwi

valfri sallad

 

1. Ta fram mangon så den får tina. Skala och tärna kiwin. Bland mango, kiwi och valfri sallad.

2. Koka ihop havregrädde, ajvar relish, pressad vitlök och buljongtärning på ett stekjärn eller i en vid kastrull. Skär fisken i bitar. Lägg i fisken i såsen och låt sjuda i fem minuter.

3. Avsluta med att garnera med räkorna och persiljan. Servera med ris och salladen.