Gnocchi med svampsås

Italiensk mat präglas av få enkla smaker och ingredienser. Detta recept är ett lysande exempel på detta. Krämig svampöra med en touch av timjan och parmesan. Kan en vardagsrätt bli enklare och bättre?

 

2 portioner

 

4 dl Gnocchi

200 g champinjoner

1 klyfta vitlök

smör till stekning

2 dl vispgrädde

salt

2 nypor torkad timjan

riven parmesanost

 

1. Rensa och skär svampen och vitlöken i bitar.

2. Stek svampen i lite smör i en stekpanna så att vätskan försvinner. Lägg i vitlöken och låt den fräsa med svampen. Häll i grädden och låt koka upp. Låt sjuda i 3-4 minuter. Smaka av med salt och timjan.

3. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.

4. Lägg pastan i såsen. Blanda väl. Servera med riven parmesanost.